Au apărut noi imagini de pe santierul autostrăzii Lugoj-Deva, mai exact de pe lotul 4, cel pe care lucrarile se desfasoara in ritm sustinut.

Constructorul lucrează în continuare pe cea mai provocatoare zona a autostrăzii, cea de la asa numitul deal al liliecilor in apropiere de Soimus. Aici se munceste la executarea zidurilor de sprijin.

O echipă a Asociației Pro Infrastructura, care monitorizează situația marilor șantiere, a postat fotografii cu lucrările care se fac pe lotul 4, si a realizat și un film.

V-am pregătit imagini aeriene deosebit de spectaculoase de sâmbătă, 08.09.2018, din zona celebrului deal „al liliecilor” din apropierea nodului Șoimuș, parte din lotul de 22,14 km dintre Ilia și Deva construit de UMB.

Acesta este punctul nevralgic al șantierului. Desi progresul este vizibil la ambele viaducte de acces, volumul de muncă rămas este imens, în unele parți fiind încă necesare săpături. Trebuie executate ziduri de sprijin din beton armat fundate indirect (cu peste 200 de piloți forați) și sprijiniri din pământ armat (care vor atinge înălțimi și de 22 metri), iar taluzurile de debleu vor fi protejate cu plase de sârmă fixate prin 5000 de ancore forate în versant.

Deși aproape tot lotul va fi gata în 2018, lucrările la „dealul liliecilor” nu se vor putea finaliza în acest an, în ciuda promisiunilor iresponsabile ale autorităților, împingând deschiderea tronsonului în vara anului 2019„, au notat pe Facebook cei de la Pro Infrastructura.

Din 10 septembrie, pentru o perioadă estimată de două luni de zile, circulația rutieră între nodurile Simeria și Șoimuș este întreruptă pe ambele sensuri pentru ca segmentul aflat în exploatare urmează să fie conectat de restul autostrăzii. Traficul este deviat pe DN7 (drumul vechi prin Deva).

sursa foto si video: Asociatia Pro Infrastructura

Articolul precedentAccident la iesire din Timisoara. Cu ochii in telefon o tanara s-a izbit de un pom
Articolul următorRestricții de circulație pe mai multe drumuri importante