Zborurile regulate se reiau treptat de pe Aeroportul Interațional din Timișoara odată cu ridicarea progresivă a restricțiilor de circulație aviatică.

Odată cu actualizarea listei de țări considerate sigure și din care pasagerii pot reveni în țară fără să mai intre în izolare sau carantină, se adaugă cinci țări de unde se pot opera curse regulate de pe aeroportul timișorean: Italia, Irlanda, Estonia, Finlanda și parțial Franța (zona continentală).

Începând de astăzi, pe aeroportul din Timișoara se vor relua zborurile regulate spre și dinspre Italia (Bari, Bergamo, Roma, Veneția), urmând ca din 27 iunie să fie reluate și zborurile spre Paris, anunță reprezentanții Aeroportului Internațional Timișoara.

Reluarea zborurilor aeriene de legătură între România și alte 17 țări, încă de săptămâna trecută, a făcut posibilă reluarea operării zborurilor regulate de pe aeroportul Timișoara spre și dinspre destinații din Germania (Dortmund, Frankfurt-Hahn, Memmingen și Karlsruhe/ Baden).

„Aeroportul este pregătit din punct de vedere operațional și al siguranței sanitare pentru reînceperea operării zborurilor regulate spre destinații consacrate. Ne dorim să crească cât mai mult numărul curselor operate, al destinațiilor și implicit al pasagerilor. De la începutul lunii iulie a.c. sunt programate curse aeriene de tip charter spre destinații estivale de vacanță din Turcia și Grecia, dar și spre litoralul românesc, având legătură aeriană directă spre Constanța. Reamintim pasagerilor faptul că pot tranzita aeroportul în siguranță, fiind aplicat un plan de măsuri specific acestei perioade de pandemie. Spațiul disponibil în terminalele aeroportului este configurat astfel încât să asigure o procesare fluentă a traficului de pasageri, în condițiile respectării cerințelor de distanțare socială în interesul propriu și al celui public. Pasagerii au obligația de a respecta regulile de distanțare socială pe tot fluxul parcurs de la parcarea auto a aeroportului și până la îmbarcarea în aeronavă.”, a declarat directorul aeroportului Daniel Idolu.

Articolul precedent100% TU DECIZI! Dumitru Buzatu, baronul PSD din cel mai sărac județ al țării, care s-a transformat în moșier
Articolul următorInundații în Timiș, evaluări pentru investiții în siguranță