După ce timp de aproape o jumătate de an curățenia stradală a fost asigurată de o firmă care se ocupă de întreținerea spațiilor verzi, Timișoara va avea o firmă specializată care se ocupă de curățenia străzilor.

Licitația pentru găsirea unui operator s-a încheiat și cum nu au apărut contestații, câștigătoare a fost declarată firma Brantner Servicii Ecologice din Cluj Napoca.

Am încheiat cu succes licitația pentru salubrizare stradală. S-a încheiat și perioada de depunere de contestații. A câștigat firma Brantner Servicii Ecologice SRL din Cluj. Valoare e de 72.783.988 lei, la care se adauga TVA. Contractul este unul cadru pe 4 ani. Referințele sunt bune, e o firmă serioasă, și 4 ani nu o să mai avem probleme. Orice cetățean poate să vadă ca situația s-a schimbat față de acum o lună. Lucrurile s-au pus la punct. Aveți încredere că Timișoara va fi un model de oraș curat. Vreau să fie un oraș model și pe zona de care răspunde ADID și pe cea de care raspunde primăria. Contractul nu este semnat pentru ca nu au putut veni, însă săptămâna viitoare vor veni și imediat ce se semneaza contractul se trece la treabă”, a declarat primarul Nicolae Robu.

Și dacă pe rețelele de socializare timișorenii s-au tot plâns de curățenia din oraș, edilul s-a declarat mulțumit de cum și-a făcut treaba Horticultura.

Horticultura a făcut o treabă foarte bună, dar trebuie să înțelegem că a fost o situație de forță majoră. Și Horticultura și SDM și-au făcut datoria. Dar eu am spus de la început că nu o să poată face față SDM la deszăpezire ca un operator cu sectoare atribuite în oraș sau utilaje corespunzătoare. Nu am putut plăti mai mult de 30.000 de euro„, a completat primarul Timișoarei.

Firma care se va ocupa de curățenia străzilor din Timișoara va aduce în capitala Banatului dotări de ultimă oră, și mai are contracte la Cluj, Sibiu, Dej sau Reșița.

Vă reamintim, contractul încheiat între Primăria Timișoara și Retim, fostul operator de salubritate, a fost reziliat în vara anului trecut. Astfel, din luna august, de curățenia stradală din Timișoara, ceea ce presupunea maturatul și golitul coșurilor de gunoi, s-a ocupat, oficial, Horticultura. Pentru acest serviciu, s-au semnat contracte de forță majoră, în valoare de câte 30.000 de euro.

În continuare, de ridicatul pubelelor cu gunoi se va ocupa Retim.

sursa foto: opiniatimisoarei.ro

Articolul precedentCadavru de porc aruncat pe camp, după confirmarea prezenței pestei porcine africane
Articolul următor1 Februarie, ziua în care dacă nu este zăpadă vor veni ninsorile