Peste jumătate dintre angajaţii sistemului de învăţământ din judeţ s-au înscris pentru vaccinare, pentru că toată lumea vrea să reînceapă şcoala în formatul clasic, astfel încât educaţia online să nu aibă efecte negative mai departe, a declarat, miercuri, şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Timiş, Marin Popescu.

El a punctat că dorinţa de revenire la şcoală este mai mare în mediul rural, unde indicele de infectare cu virusul SARS-CoV-2 este mult mai scăzut decât în marile aglomeraţii urbane.

„Există o dorinţă a cadrelor didactice de a se vaccina, am depăşit 50% din totalul personalului, nu doar a cadrelor didactice, şi din dorinţa de a începe şcoala. Există un sentiment unanim al elevilor, părinţilor, al cadrelor didactice şi al directorilor de a începe cât mai repede şcoala, pentru că limitele educaţiei online le-am văzut până acum şi nu am vrea ca efectele să fie nefavorabile pentru elevi şi comunităţi”, a afirmat, într-o conferinţă de presă, Marin Popescu.

Marin Popescu a anunţat că, până în prezent, în mediul rural sunt 1.006 angajaţi din sistem înregistraţi pentru vaccinare şi 342 programaţi, din care 773 sunt cadre didactice înregistrate şi 226 de cadre didactice programate. Din rândul personalului auxiliar sunt 67 înregistrate şi 54 programate, la care se adaugă 166 de angajaţi din rândul personalului nedidactic (laboranţi, bibliotecari, contabili, secretari), dintre care sunt programate 62 de persoane.

Sursa: Realitatea de Timis

Articolul precedentBilanț CoVid-19, 20 ianuarie: 3.000 de cazuri noi, 116 decese, 1.045 pacienți în ATI
Articolul următorAmenzi în Timiș pentru nerespectarea restricțiilor impuse de pandemie