Patronul firmei care a realizat deratizarea a fost condamnat definitiv la şase ani şi nouă luni de închisoare de Curtea de Apel Timişoara. Instanţa l-a obligat să achite şi daune morale de sute de mii de euro. Pe 19 noiembrie 2019, un copil nou-născut, unul de trei ani şi mama unuia dintre copii, în vârstă de 29 de ani, au murit intoxicaţi, la scurt timp după ce într-un bloc de locuințe a avut loc o deratizare.

Procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Timis au stabilit ca a fost folosita substanta Delicia – Gastoxin care contine fosfura de aluminiu, foarte toxica, cu efecte letale in caz de inhalare, si care necesita pentru utilizare autorizatie speciala.  Concluziile medicilor legişti referitoare la cauza decesului victimelor au fost susţinute şi de concluziile experţilor chimişti : fosfina atacă sistemul nervos central, afectând transportul oxigenului în organism, iar simptomele expunerii la fosfină sunt exact simptomele prezentate atât de către cele trei victime decedate, cât şi de cei care au ajuns la spital. Acum, patronal firmei de deratizare a fost condamnat de judecatorii Curtii de Apel Timisoara. Acestia au respins apelurile celor implicati in dosar si au decis sa mentina hotararile colegilor lor de la Judecatoria Timisoara. Gasit vinovat de ucidere din culpa, vatamare din culpa si trafic continuat de substante toxice, acesta a primit 6 ani si 9 luni de inchisoare. Magistratii il obliga si la achitarea de daune morale de 150.000 de euro si inca 700.000 de lei.

Sursa: Realitatea de Timis

Articolul precedentTimiş: Risc de pierdere a unui aparat de radioterapie din cauza întârzierilor în construirea buncărului
Articolul următorVIDEO Scene halucinante într-un club din Timișoara. Petrecăreții s-au bătut ca-n filme