La aproape două săptămâni de la meciul dintre Știința Baia Mare și Timișoara Saracens, Vasile Rus și-a aflat pedeapsa în urma conflictului cu Ratu Taniela Maravunawasawasa, cel care a și fost eliminat în respectiva partidă.

În minutul 22 al partidei din Maramureș, din 21 septembrie, Vasile Rus a fost atacat de jucătorul Științei Baia Mare și lovit cu pumnii. Ratu Taniela a declarat la final că l-a lovit pe Rus deoarece acesta l-ar fi numit „maimuță neagră”. De cealaltă parte, Rus a spus că nu i-ar fi adresat cuvinte jignitoare rivalului său.

 

Prin urmare, este cuvântul celor doi jucători, unul împotriva altuia, fără să existe probă video că timișoreanul l-ar fi jignit pe băimărean, dar pe imagini se vede cum Taniela îl ia la pumni pe Rus. Nici arbitrul Cristian Șerban nu a auzit cuvintele jignitoare adresate de Rus.

Cu toate acestea, comisia de disciplină a dat mai mult credit celor spuse de rugbystul maramureșean și l-a suspendat 8 etape pe Vasile Rus, ceea ce înseamnă că nu va mai juca până la finalul acestui an.

De cealaltă parte, Ratu Taniela a primit doar 3 etape de suspendare pentru loviturile pe care i le-a aplicat timișoreanului.

Conducerea Timișoara Saracens urmează să conteste decizia Comisiei de Disciplină.