Președintele ANCOM, Sorin Grindeanu, fost premier al României a declarat, la Timișoara, că nu i se pare în regulă că Avocatul Poporului a plecat în concediu fără a-și lăsa dreptul la semnătură.

Grindeanu a declarat că a urmărit ce se întâmplă cu legile justiției, deși nu este un specilist în Drept.

Cred că sunt printre puținii, deși înțeleg că a fost un delay între ședința de guvern și publicarea în monitor, n-am citit-o. Vă spun sincer. Am văzut toate luările de poziție, comentariile făcute de unii și de alții, dar să intru în amănunte, și nici nu sunt un specialist în partea asta de Drept să îmi dau cu părerea. Așa că nu am comentarii legate de această ordonanță. Am văzut că CSM-ul a spus anumite lucruri, am văzut că există anumite sesizări care sunt depuse în acest moment la Avocatul Poporului, care a plecat în concediu fără să-și lase dreptul la semnătură, ceea ce dați-mi voie să vă spun că mi se pare că nu e chiar în regulă”, a declarat Grindeanu.

Fostul premier a apreciat, de asemenea, că Victor Ciorbea are dreptul la concediu.

Am văzut un comentariu aseară al unui cunoscut analist, ce se întâmplă, doamne ferește, dacă moare și nu și-a lăsat dreptul de semnare. Lucrurile acestea chiar fără a citi ordonanța mi se par un pic forțate, dar luați comentariul meu așa, nu am crezut că voi zice în viața asta așa ceva, un comentariu tehnocrat, având în vedere că nu mai fac parte din partidele politice. Asta cu avocatul poporului am urmărit-o, am văzut că și partidele din opoziție și înalta curte au depus sesizări la avocatul poporului. Probabil când se întoarce domnul Ciorbea, orice om are dreptul la concediu, când se întoarce le va lua în discuție domnul avocat al poporului”, a mai spus Grindeanu.

Victor Ciorbea se află în concediu până în 30 octombrie.

sursa foto: b1.ro

Articolul precedentSorin Grindeanu și-a dezvaluit salariul: 8.000 de lei și nu 10.000 de euro
Articolul următorAccident rutier în Timiș, ambulanță lovită