Un șofer care avea permisul suspendat și care a fost oprit la un filtru rutier a încercat să scăpe de cercetarea penală oferindu-i polițistului 500 de lei. Agentul nu și-a dat acordul, dar conducătorul auto a trimis totuși banii, printr-o aplicație bancară.

Tentativa de mituire a fost denunță de polițist, iar istoricul aplicației a fost proba de bază. Șoferul fără permis a fost trimis în judecată pentru dare de mită.
 

„Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș au dispus, prin rechizitoriu, trimiterea în judecată a inculpatului M.A.-I., sub aspectul săvârşirii infracţiunii de dare de mită.

Procurorii au reținut că în data de 24.12.2020, după ce a fost sancționat contravențional pentru că a condus autoturismul pe un drum public din Timișoara, fără a avea asupra sa permisul de conducere, inculpatul M.A.-I. ar fi dat agentului constatator, prin aplicația Revolut, suma de 500 lei, cu titlu de mită, cu scopul de a nu i se întocmi dosar penal pentru infracțiunea de conducere a unui vehicul fără permis de conducere, în condițiile existenței suspiciunii că inculpatul avea suspendată exercitarea dreptului de a conduce vehicule pe drumurile publice.

Dosarul a fost trimis spre competentă soluţionare Tribunalului Timiş.

Facem precizarea că trimiterea în judecată reprezintă, conform prevederilor Codului de procedură penală, o etapă a procesului penal ce constă în finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă în vederea judecării cauzei, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.”

Sursa: Realitatea de Timis

Articolul precedentCulisele statului paralel | Cine este Călin Mitică și ce rol a avut în punerea „pe butuci” a Căilor Ferate Române – șpăgi uriașe și contracte supraevaluate
Articolul următorCORONAVIRUS 19 februarie: 2712 cazuri noi! Situația din fiecare județ!