„Școală și sport? Da, se poate” este numele unei campanii prin care Asociația Junior Sport, alături de Consiliul Județean Timi, primăriile mai multor localități și Inspectoratul Școlar Timiș vor să aducă elevii de gimnaziu mai aproape de sport, dar și să găsească campionii de mâine.

Campania face parte din Caravana Educației în județul Timiș, program care la rândul său este componenta a unui altuia la nivel național denumit Născut pentru Sport.

În cadrul acestei caravane desfășurăm o amplă campanie, numită Școala și sport, și ne întrebăm dacă se poate. Da, se poate. Campania va consta în identificarea copiilor care sunt buni atât la sport, cât și la școală. Avem în vedere copii care au la școală o medie peste 8, care au rezultate la olimpiadele școlare și eventual și în sport, la nivel național, internațional și olimpic. Copiii pe care îi vom identifica vor fi elevi sportivi pe care îi vom promova în cadrul revistei Născut pentru sport județul Timis, atât în revista tipărită, cât și în cea online. Deja am identificat câțiva copii, unii dintre ei cazuri sociale, copii care au rezultate atât în sport, cât și la învățătura„, a spus Marius Dumitru, organizator al campaniei „Școala și sport? Da, se poate”.

În acest program intră elevii din clasele I-VIII, iar până acum și-au dat acordul pentru implementarea sa școlile din Lugoj, Giroc, Recaș, Jimbolia, Dumbrăvița, Giarmata, Buziaș, Sînandrei, Moșnița, Lovrin, Satchinez, Șag, Becicherecu Mic, Periam, Tomnatic, Birda, Deta, Gătaia, Biled, Peciu Nou, Săcălaz și Jebel.

Un proiect demarat la nivel național și căruia astăzi i se dă startul în județul Timiș, cu tematica Caravana Educației în județul Timiș. Mă bucur că reușim ,la nivelul Consiliului Județean, să fim parteneri într-un astfel de proiect, o campanie care va tine până în vara anului 2020„, a declarat presșdintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra.

Programul va avea 4 etape: caravana „Școala și sport? Da, se poate”, programul „Azi sunt profu’ tău de sport”, apariția revistei „Născut pentru sport” în variantă tipărită, dar și varianta online.

În cadrul programului „Azi sunt profu’ tău de sport”, sportivii cu medalii nationale sau titluri internationale vor merge alaturi de organizatori în școli si vor face sport alaturi de copii. Această etapă a caravanei se va desfășura în primăvara anului viitor.

În revistă vor fi prezentați micii performeri descoperiți în cadrul campaniei.

Caravana Educației în județul Timiș va avea drept ambasadori sportivi cu nume din Timiș. Flavius Biea, detinator al centurii IBA Intercontinental la box, Sorin Cazacu multiplul campion mondial de powerlifting, Alexandru Krepelka, dublul campion al Romaniei la automobilism, alpinistul Horia Colibasanu, Benjamin Bodo campion national la scrima în întreceri de juniori și tinerete, antrenorii de lupte Petru Brandușan și Teodor Moisa, dar și luptătorii Tabita Dobre, Adrian Olteanu și Mario Lătăianu sau Alin Fălcușan, antrenor de kickboxing, sunt doar câțiva dintre cei care s-au alaturat proiectului.

Articolul precedentScandal într-o localitate din Timiș. Trei bărbați au ajuns la spital
Articolul următorCheck Art Festival, o nouă ediție, la Timișoara