Timișoara 89ers și Bucharest Rebels, echipele care s-au întâlnit în semifinalele sezonului trecut, dau startul în noul campionat, unul la începutul căruia fiecare dintre grupări se prezintă cu schimbări importante.

Oaspeții de la Rebels au adus în lot mai mulți foști componenți ai unei alte grupări din capitala, Warriors, dar și pe antrenorul american Stan Bedwell. De asemenea, în ultima săptămână, în capitală au ajuns alți foi fotbaliști din Statele Unite, Rashad Dillard si Kurtis Ovensen. În pauza competițională, Rebels a făcut și o depplasare în Polonia, unde a avut programată o sesiune de antrenamente alături de Bydgoszcz Archers.

Și la Timișoara 89ers schimbările au fost mari. Fotbaliștii din Reșița care au jucat sub culorile clubului timișorean au plecat de la echipă și și-au făcut propria formație în Valea Domanului. Timișorenii au reușit și ei să aducă 3 americani, dintre care unul pe poziția de conducătorul de joc și alți doi în apărare. Este vorba despre quarterback-ul Charles Babb și de Kevin Turner si Jeron Jones, care întăresc defensiva.

Bănățenii au jucat și ei două partide amicale în pauza competițională, una pierdută cu 6-0 în fața lui Reșița Locomotives, și una câștigată cu 20-0 în fața echipei sârbe Klek Knights.

Duelul dintre Timișoara 89ers și Bucharest Rebels este programat sâmbătă de la ora 16, pe stadionul Textila.

Campionatul Național de fotbal american are în acest an în componență 5 echipe: Bucharest Rebels, Timișoara 89ers, Cluj Crusaders, Mureș Monsters și Reșița Locomotives. Tot în aceastpă primă rundă, la Târgu Mureș se joacă întâlnirea dintre echipa gazdă și Cluj Crusaders, campioana en-titre.

Articolul precedentAlpinistul Horia Colibășanu pleacă pe un traseu inedit
Articolul următorTimișoara Saracens vrea din nou în Europa. Campionii en-titre dau piept cu rușii de la Enisei Krasnoyarsk