I-au admirat, i-au susținut de-a lungul anilor din fața televizoarelor sau de pe stadion, iar acum au venit să îi mai vadă odată la lucru pe cei care odată ridicau tribunele în picioare sau îi făceau pe români să iasă în stradă de bucurie.

3000 de timișoreni au luat loc sâmbătă în tribunele stadionului Dan Păltinișanu pentru a urmări meciul caritabil dintre echipa fostelor glorii ale naționalei României și cea a fostelor glorii alb-violete.

Printre cei care au intrat in teren pentru tricolori au fost Cosmin Contra, Paul Codrea, Ovidiu Petre, Cristian Dancia, Ionut Lupescu, Iosif Rotariu sau Ciprian Marica, în timp ce Helmuth Duckadam a rămas doar pe bancă. Și dacă în teren au fost fotbaliști de legendă, și pe bancă a fost un nume mare, Emerich Dembrovschi.

În echipa lui Poli, care a fost pregătită de profesorul Ion V. Ionescu și-au făcut loc Frunză, Varga, Bătrânu, Macavei, Bărbosu, Tavi Popescu, Rosenblum, Ovidiu Cuc, Vlătănescu, Velcea, Băban, Roșu, Gușatu, Andreaș, Contescu sau Stoican.

Nu fotbalul a primat de această dată, ci motivul pentru care toți acești fotbaliști s-au adunat la Timișoara. Cu toții au vrut să strângă donații pentru achiziționarea unui aparat performant care ar urma să ajungă la Secția Malformații Faciale de la Spitalul de Copii „Louis Țurcanu”.

Si chiar dacă rezultatul nu a contat, fotbal frumos s-a jucat timp de 80 de minute. Și dacă gloriile fotbalului s-au duelat, lovitura de început a meciului a fost dată de o glorie a gimnasticii românești, Simona Amânar.

Selecționata României s-a impus cu 7-6, cu golurile marcate de Marica, de 5 ori, Rotariu și selecționerul Cosmin Contra, în timp ce pentru Poli au punctat Gușatu, de 3 ori, Rosenblum, Stoican și Cuc.

Pe lângă donațiile pe care le-au făcut suporterii veniți la stadion, cu o seară înaintea meciului Clubul Rotary a organizat un bal în cadrul căruia tricourile jucătorilor României au fost vândute în cadrul unei licitații.

Articolul precedentMașină răsturnată pe un bulevard intens circulat din Timișoara. Copii răniți în urma accidentului
Articolul următorFulgere, tunete și ploaie torențială. Vremea în Banat.