Producție mare, preturi mici. Apicultorii se bucură de producția din 2018 dar întâmpină dificultăți în a vinde mierea la un preț bun. O ocazie pentru a intra în contact direct cu cumpărătorii o constituie târgurile agricole. La Ghiroda  se desfășoară cel mai mare târg apicol din județul Timiș.

 La Ghiroda apicultorii din mai toate regiunile țării se adună, în fiecare primăvară, la un târg ajuns la cea de-a noua ediție. Pe lângă faptul că au ocazia să-și vândă și promoveze produsele, ei pot să cumpere diverse materiale și unelte necesare stupinei.

 Cât depre cei care vor să cumpere miere veritabilă și produse derivate, unele dintre ele cu adevărat speciale, au de unde alege

 Pe lângă sortimentele obișnuite de miere, la Târgul de la Ghiroda cumpărătorii descoperă miere de: albăstrele, mentă, cimbrișor de munte, anghinare sau coriandru. La mare căutare sunt și siropurile pe bază de miere sau combinațiile cu fructe și semințe, multe dintre ele cu indicații terapeutice.

La actuala editie a Târgului Apicol de la Ghiroda participă peste 80 de expozanți. Totodată, au loc spectacole folclorice și prelegeri despre apicultură.

Articolul precedentTimișoara la a doua finală într-o săptămână. De data aceasta la handbal
Articolul următorAccident în apropiere de Timișoara. Moticiclist izbit de o mașină