Timisorenii vor avea parte de cinci zile de spectacole in aer liber in cadrul editiei 2019 a FEST-FDR.

Secțiunea outdoor a festivalului FEST – FDR 2019 va debuta joi, 13 iunie, de la ora 22.00. Astfel, în zilele de joi și vineri, de la ora 22.00, pe platoul din fața Teatrului Național, festivalul debutează cu spectacolul ”Station”, al companiei de balet aerian Voalá (Spania), trupă cunoscută pe toate continentele pentru show-urile sale absolut ieșite din comun.

Povestea e simplă: patru oameni de afaceri, serioși, scorțoși și foarte supărați, au pierdut trenul. Dar noaptea le transformă rutina într-un basm plin de magie, puțină confuzie și multă, infinit de multă poezie. Jocul cu gravitația, muzica live, beția înălțimilor fac din această comedie muzicală plină de sensibilitate și inedit un moment de rară frumusețe, cu coregrafii uluitoare și imagini de neuitat”, transmit organizatorii.

Următoarele două seri ale FEST Outodoor al FEST-FDR2019 sunt dedicate unei alte povești, spuse tot în aer, de artiștii de la eVenti Verticali. Astfel, compania italiană revine la Timișoara sâmbătă, 15 iunie și duminică, 16 iunie, tot de la ora 22.00, în fața Teatrului Național, cu un spectacol nou: ”Quadroe un vis împlinit”.

Visul de a dansa pe un zid aflat în plin zbor. Ca un creion ce dansează pe foaia alba de hârtie, dansul la verticală va umple acest spațiu de viață, de culoare și de măiestrie. O scenă dispusă vertical, suspendată la peste 25 de metri înălțime, Quadro reprezintă spațiul ireal în care evoluează patru dansatori cel puțin la fel de ireali”, spun organizatorii.

Ultimele două reprezentații aduc luni, 17 iunie și marți 18 iunie de la ora 22.00, în Piața Victoriei o companie poloneză de mare tradiție: Kto Theatre, cu unul dintre cele mai celebre titluri din repertoriul lor: ”The Fragrance of Time(Parfumul timpului)”, un spectacol care a călătorit în întreaga lume, cucerind inimile spectatorilor din Brazilia până în Tunisia, din Mexic până în Coreea de Sud cu poveștile sale.

The Fragrance of Time este o recreare teatrală a universului copilăriei. Personaje pline de culoare și situații, uneori amuzante, alteori terifiante, recompun universul acestui spectacol unic despre copiii și adolescenții dintotdeauna și despre adevăruri eterne ca frica, umilința, și, mai cu seamă, iubirea”, mai arată sursa citată.

FEST-FDR2019 este un eveniment organizat de Teatrul Național cu sprijinul Primăriei și al Consiliului Local al Municipiului Timișoara.

Articolul precedentUn monument simbol din Timișoara intră în renovare. Foto
Articolul următorPolițiști în alertă în Timiș. O tânără este de negăsit