Turiștii care ajung la Timișoara nu ratează nicio ocazie de a-și face o poză aici, însă în curând unul dintre simolurile orașului urmează să intre în reabilitare.

Vorbim despre fântâna cu pești, care se află în Piața Vitoriei din Timișoara, și pentru care s-a găsit în sfârșit o firmă care să se ocupe de refacerea sa.

Anunțul a fost făcut de primarul Nicolae Robu.

S-a semnat contractul pentru proiectare și executie lucrări de reabilitare a acestei fântâni emblematice. Executant este SC JDA Consult SRL. Se va păstra aspectul acestei fântâni, tot ce este ornamental, geometria„, a spus primarul Nicolae Robu.

Firma care a câștigat licitația are la dispoziție două luni pentru a realiza proiectarea obiectivului, iar alte zece pentru execuție, iar contractul este în valoare de 541.586,44 lei fără TVA, bani de la bugetul local.

La fântână se vor face lucrări de reabilitare din cauza degradării avansate a bazinului fântânii, a căminului tehnic și a instalațiilor hidraulice exterioare (conducte, duze, robineți etc.), generate de perioada îndelungată de exploatare.
Lucrările au ca scop reabilitarea construcției din punct de vedere structural, al finisajelor, instalațiilor electrice, hidraulice și a racordurilor, cu păstrarea arhitecturii și dimensiunilor geometrice.

Fântâna cu pești a fost construită în 1957 sub forma unei stele cu cinci colțuri, însă ulterior, a suferit modificări ajungând la înfățișarea din zilele noastre.

Articolul precedentApă contaminată în fântâni, după inundații
Articolul următorTeatrul iese in strada. Spectacole in aer liber la Timisoara