Primăria Timișoara schimbă modul în care se face curățenie în oraș. Astfel, firmele care au contract cu municipalitatea trebuie să se coordoneze astfel încât curățenia să fie făcută în același timp în fiecare zonă.

Până atunci, administrația locală va monta încă o mie de coșuri de gunoi în mai multe zone din oraș, iar primarul Dominic Fritz anunță și mai multe sancțiuni pentru cei care nu păstrează curățenia stradală.

Edilul a anunțat un plan cu mai multe măsuri care să susțină curățenia din orașul de pe Bega.

“O să facem parteneriate cu organizații neguvernamentale care să învețe copiii din grădiniță cum funcționează colectarea selectivă, cum funcționează reciclarea. A doua măsură este informarea. Timișorenii nu sunt informați despre programul de curățenie, despre străzile unde se curăță, acolo unde avem mașini care parchează paralel cu bordura. Vom pune o mie de coșuri de gunoi noi în oraș, mai ales în cartiere, cum vedem aici în Dâmbovița nu mai există niciun coș de gunoi și nu trebuie să ne mirăm de ce oamenii pur și simplu își aruncă gunoiul pe jos. Măsura patru: căsuțe pentru tomberoane. Măsura cinci: o spun foarte clar că sancționarea joacă un rol important în planul nostru. Sancționarea nu este un scop în sine, ci un mijloc atunci când administrația a făcut tot posibilul și există cetățeni care nu sunt responsabili”, spune Dominic Fritz.

Primarul Timișoarei mai adaugă că proiectul-pilot, care cuprinde mai multe faze de implementare, va fi aplicat temporar, după care autoritățile locale analiza funcționalitatea lui.

Sursa: Realitatea de Timis

Articolul precedent„Culisele statului paralel”. Mărcile Realitatea au trecut și pe la miliardarul fără chip. Neînțelegerile dintre Dobrescu și Schwartzenberg. Ce rol a avut Marta
Articolul următorPrimăria Timişoara are de achitat 18 milioane de lei pentru despăgubiri şi cheltuieli de judecată, în procese pierdute în acest an