Polițiștii de frontieră din Timiș au fost ocupați în weekend când au pus mâna pe trei migranți care încercau să intre, dar și să iasă din România.

Primii care au avut de lucru au fost polițiștii de la Moravița, unde o femeie s-a prezentat la intrare în țară ca pasager într-un autoturism. Tânăra a prezentat documentele la control, însă la verificare polițiștii și-au dat seama că documentul este fals, dar și figura în evidențe ca fiind furat. Luată la întrebări, femeia a recunoscut că actul era fals și că l-a achiziționat de un afgan în Serbia pentru 200 de euro. Femeii i-a fost întreruptă călătoria către România, si va fi cercetată pentru tentativă de trecere frauduloasă a frontierei și fals privind identitatea. Târnăra va avea de asemenea interdicție de intrare în țara noastră în următorii 5 ani.

Tot în polițiștii de la Moravița l-au depistat pe frontiera verde pe un tânăr care a trecut granița dinspre Serbia către România. Polițiștii l-au prins pe bărbat care are 33 de ani și provine din Albania. Omul a recunoscut că își dorea să ajungă în vestul Europei, într-o țară din spațiul Schengen, cu toate că avea interdicție de intrare. Bărbatul va fi cercetat pentru trecere frauduloasă a frontierei și în baza acordului de readmisie a ajuns pe mâna autorităților sârbe.

Al treilea migrant a fost prins la Jimbolia. De această dată este vorba de un tânăr de 33 de ani din Iran, solicitant de azi în România, care s-a plictisit de stat în țara noastră și a vrut să treacă granița în Serbia, iar de aici să ajungă mai departe în vestul Europei. Călătoria i-a fost întreruptă de polițiști, care l-au reținut și urmează să fie cercetat pentru trecere frauduloasă a frontierei de stat.

Articolul precedentProgramări online la Evidența Populației
Articolul următorAccident în Timiș. Un bărbat a fost lovit de tren