Tragedie Lugoj ambulanta deces
Tragedie Lugoj Ambulanta

O tragedie s-a produs la un centru de reabilitare și recuperare pentu copii cu nevoi speciale din Lugoj, județul Timiș.

Medicii au fost solicitați în cazul unei tinere care, se pare, s-a aruncat de la etajul I al clădirii. Cadrele medicale au încercat să o resusciteze pe victimă, dar nu au mai reușit.

Victima acestei tragedii avea 20 de ani. Ea se afla în curtea centrului alături de mai mulți copii și de un supraveghetor. La un moment dat fata i-a spus pedagogului că vrea să meargă la toaletă și a plecat. Gestul ei nu a stârnit susiciuni, pentru că era adăpostită în centru de foarte mulți ani și niciodată nu a creat probleme. În plus, era apropiată de toți angajații, care o îndrăgiseră. Așadar, nimic nu anunța această tragedie.

Tânara s-a dus în camera ei, iar după cîteva minute, cei aflați în curte au auzit o bufnitura. Au alergat imediat să vadă ce s-a întâmplat. Victima zăcea inconștientă  lângă zidul clădirii, în dreptul geamului camerei în care locuia.

Angajații care au asistat la tragedie au sunat imediat la 112 ca să ceară ajutor. În ciuda eforturilor medicilor, tânara n-a mai putut fi readusă la viață, astfel că echipa de intervenție a fost nevoită, dupa câteva zeci de minute de resuscitare, să declare decesul fetei.

Citește și: Casă distrusă după un incendiu puternic în Timiș

Tânara locuia în centrul specializat din Lugoj de mai bine de 10 ani. Avea probleme psihice, însa nu foarte grave. Desi avea deja vârsta de 20 de ani, ea era în continuare tratata în instituție, întrucât urma o școala, iar potrivit legii, se poate prelungi măsura protecției statului pâna la 26 de ani pentru copii și tineri aflați în dificultate.

Politiștii au început cercetarile pentru a stabili cum s-a produs tragedia, iar primele date conduc la ipoteza unui accident.

Conducerea Directiei pentru Protectia Copilului Timis a demarat la randu-i o ancheta interna si verifica imprejurarile in care tanara si-a pierdut viata pentru a vedea daca au fost sau nu respectate intrutotul regulile interne.

 

Articolul precedentCasă distrusă după un incendiu puternic în Timiș
Articolul următorProiecții 3D spectaculoase pe apele canalului Bega