Proiecții 3D grandioase au încheiat programul celei de-a doua zile a Festivalului Bega Bulevard. După ce, peste zi, copiii au avut ocazia să participe la ateliere de creație, seara a adus artiști locali și trupe binecunoscute pe scena de pe malul apei. Au concertat Sean Norvis&MC Steliano, Vest Phoenix Cover, JO, Amaris Agni și Taxi.

Mii de timișoreni au așteptat să vadă proiecții 3D realizate la finalul programului. Acestea au fost create pe un ecran de apă, realizat cu o pompă care sufla picături din apa Begăi pe o suprafață de 30 de metri pătrați.

Este vorba de un proiector de mari dimensiuni cu lasere care, de fapt, proiectează pe un ecran, format din pelicule de apă tocmai apa din Bega, până la urmă, pe o suprafata de 30 mp, realizat cu ajutorul unei pompe de mari dimensiuni. E un procedeu folosit în unele țări europene, dar pentru Timișoara și pentru partea asta de vest a României este o premieră”, a explicat viceprimarul Dan Diaconu.

Printre imaginile proiectate s-au numărat simboluri ale Timișoarei: Opera, Catedrala Millenium din Piața Traian, avionul lui Traian Vuia, precum și imagini aeriene ale orașului, toate acompaniate de muzică. Imaginile tridimensionale au fost urmărite cu atenție de miile de oameni asezați pe malul Begai în zona Parcului  Alpinet, recent renovat.

Bega Bulevard se încheie astăzi, cu următorul program:

Ora   13.00 Simularea unor acţiuni de salvare în situaţii de urgenţă – Că urmare a unui accident rutier, un automobil a cazut în canalul Bega.Formaţiunea SALVO derulează operaţiunea de salvare a victimelor.
Ora  16.00  Cursa Sponsorilor
Ora  17.00  Cursa  Răţuştelor şi decernarea premiilor
Scenă:  DJ Zoli Varga
Ora 18.00 Nadayana

Articolul precedentTragedie la un centru pentru copii cu nevoi speciale din Timiș
Articolul următorRuga de la Margina: teatru, excursii, tradiții