Trecerile de pietoni din Timișoara vor fi înălțate pentru a crește siguranța pietonilor, a declarat astăzi, primarul Dominic Fritz. Anunțul edilului vine după un accident în care un pieton a fost lovit în timp ce traversa pe o „zebră” în Timișoara.

“Avem această viziune ca până în 2030 să nu se mai accidenteze pietoni sau bicicliști în Timișoara și pentru asta avem nevoie de un anumit tip de infrastructură. Noi vom investi în suprailuminarea trecerilor de pietoni, vom investi în ridicarea trecerilor de pietoni, adică a ‘zebrelor’ și vom lucra și cu Poliția Rutieră să înceapă să facă filtre pentru a controla respectarea priorității pentru pietoni și bicicliști. Ideea este ca efectiv ‘zebra’ să fie la același nivel cu trotuarul și nu la nivelul carosabilului”, spune primarul Timișoarei.

Dominic Fritz a declarat că planul este ca trecerile de pietoni din Timișoara să fie aduse la nivelul trotuarelor. Detalii despre proiect, a mai spus primarul, vor fi făcute publice odată cu aprobarea bugetului pentru anul 2021.

Sursa: Realitatea de Timis

Articolul precedentINTERVIU: Medicul Virgil Musta, despre folosirea Ivermectinei în tratamentul coronavirusului
Articolul următorINCENDIU la Spitalul Matei Balș, din Capitală. Planul ROȘU, activat