Trei persoane au fost arestate preventiv şi alte două sunt arestate la domiciliu, fiind bănuite de trafic de migranţi şi constituirea unui grup infracţional organizat, ancheta în acest caz fiind efectuate de către polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Craiova, împreună cu procurorii DIICOT– Serviciul Teritorial Craiova.

Potrivit IPJ Dolj, la data de 5 aprilie, au fost efectuate şapte percheziții domiciliare, în Craiova și Timișoara, în urma cărora au fost ridicate mai multe bunuri și înscrisuri.

De asemenea, au fost indisponibilizate două autoturisme, în vederea instituirii sechestrului asigurator.

Pe parcursul cercetărilor, în cursul acestui an, în județul Timiș, au fost depistați 35 de cetățeni afgani, care ar fi folosit mai multe metode de călătorie, în încercarea de a se sustrage controlului la frontiera de stat.

“Cinci persoane, cu vârste cuprinse între 20 și 43 de ani, printre care și un cetățean afgan, au fost conduse la sediul DIICOT–Serviciul Teritorial Craiova, pentru continuarea cercetărilor, fiind reținute pentru 24 de ore. Ulterior, au fost prezentate Tribunalului Dolj, care a emis 3 mandate de arestare preventivă și 2 de arest la domiciliu”, au menţionat reprezentanţii IPJ Dolj.

Acțiunile au beneficiat de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

De asemenea, la activități au participat polițiști ai inspectoratelor de poliție Dolj și Timiș, polițiști de frontieră ai Inspectoratului Teritorial de Poliție de Frontieră Timișoara, precum și jandarmi ai Grupării Mobile de Jandarmi Craiova.

Articolul precedentAproape 5.000 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-COV-2
Articolul următorComputerul tomograf de la Spitalul Victor Babeș din Timișoara a fost reparat