În preajma sărbătorilor, hoții parcă prind mai mult curaj ca oricând. Bazându-se pe faptul că poate victimele au asupra lor sume mai mari de bani, pentru cumpărături sau primite de la serviciu, ei dau atacul mai ales în locurile aglomerate.

Printre acestea, trenurile și gările sunt în top. Polițiștii   Biroului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii împreună cu lucrători din cadrul Secției Regionale de poliție Transporturi Feroviare Timișoara au desfășurat activități pentru prevenirea furturilor și tâlhăriilor în trenuri și din gări.

Activitățiile au fost desfășurate în baza planului de acțiune comun și a constat în discuții cu cetățenii aflași în gară, fiindu-le înmânate materiale cu conținut informative-preventiuv, referitor la problematica abordată.

Polițiștii recomandă:

-dacă în aglomeraţie vă simţiţi înconjuraţi de persoane dubioase, încercaţi să vă schimbaţi locul;

-poziţionaţi geanta/poşeta în faţa dumneavoastră, nu lăsați bagajele nesupravegheate;

-nu lăsați obiectele de valoare la vedere;

-dacă vă aşezaţi pe scaun, ţineţi bagajele în braţe, în niciun caz spre exterior ori spre vecinul de scaun;

-nu purtaţi portofelul, banii ori telefonul mobil în buzunarul de la spatele pantalonilor;

-nu purtaţi bani sau alte valori în buzunarele laterale ale hainelor, paltoanelor sau gecilor, acestea fiind locurile cel mai des vizitate de către hoţi;

-dacă circulaţi la ore târzii, când sunt puţini călători, aşezaţi-vă cât mai aproape de alţi pasageri care vă inspiră încredere!

Articolul precedentDemisie în PSD Timiș, pregătiri pentru alegeri
Articolul următorTIR răsturnat lângă Lugoj