Candidatul UDMR la președinția României, Kelemen Hunor a fost prezent la Timișoara la inaugurarea unui colegiu în limba maghiară, însă a vorbit și despre situația politică la nivel național.

Liderul UDMR a dat asigurări că partidul pe care îl conduce va fi prezent în Parlament la votul moțiunii împotriva Guvernului Dăncilă, și chiar o va vota, cu toate că în opinia sa a fost depusă târziu..

S-a depus în sfârșit această moțiune. Nu înțeleg de ce s-a întârziat atât. Există 237 de semnături, dar e nevoie de 233 voturi. Noi în mai am luat decizie, în iunie a votat moțiunea, nu a trecut, nu s-a schimbat nimic de atunci. Am semnat și vom vota și în această lună și în această sesiune parlamentară. Trebuie discutat foarte serios dacă trece moțiunea, ce urmează după, mă interesează ce se întâmplă dacă pică guvenrul. Eu văd un guvern politic, nu tehnocrat, care nu dă ordonanțe de urgență și nu încearcă să facă reforme” a declarat președintele UDMR la Timișoara.

Liderul UDMR a vorbit și despre situația în care guvernul va pica și spune că în acest moment nu există vreo intenție a partidului să se implice într-un viitor guvern.

Noi am spus că cei care au inițiat moțiunea, au obligația de a prelua guvernarea. Dacă au nevoie de sprijin din partea noastră, îl vor primi. Nu avem pretenția participării noastre la un guvern, dar nu exclud posibilitatea de a discuta despre așa ceva. Faci politică ca să încerci să influențezi deciziile, să ajungi la putere. Un politician care spune că nu vrea să ajungă la putere, lăsați-l să meargă acasă„, a declarat Kelemen Hunor.

Articolul precedentProiecte pe bani europeni. Peste 50 de milioane de euro pentru reabilitare de străzi și cumpărarea de tramvaie noi, la Timișoara
Articolul următorAccident violent la Timișoara. Femeie lovită pe trecerea de pietoni