La două luni de la apariția în Timiș, primul focar de pestă porcină africană a fost eliminat. O altă localitate timișeană rămâne încă sub supraveghere.

În urmă cu doua luni era confirmată pesta porcină africană în Timis, în comuna Belinț. Medicii veterinari au demarat procedurile de dezinsecție și au emis și un ordin de carantină, iar în cele din urmă boala a fost eradicată. Anunțul a fost făcut de Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Timiș.

Astăzi a fost a fost emis, de către Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Timiș, Actul sanitar-veterinar de stingere oficială a focarului de pestă porcină africană din localitatea Belinț. A fost constată, în baza actului mai sus menționat, absența bolii, având în vedere examenele de laborator negative, respectiv examenul clininic al suinelor din zona de protecție și supraveghere. În concluzie au fost ridicate, astăzi, măsurile și restricțiile sanitare. Precizăm că au trecut 56 de zile de la ultimul caz de boală„, a transmis DSVSA Timiș.

În Timiș, la începutul lunii februarie au fost descoperite două focare de pestă porcină africana, unul la Belinț, iar cel de-al doilea la Bârna.

Articolul precedentSentință în cazul porții ucigașe
Articolul următorZiua Poliției Române sărbătorită în Piața Victoriei din Timișoara. Foto