Universitatea Politehnica Timişoara (UPT) a lansat licitaţia pentru atribuirea contractului de proiectare, asistenţă tehnică din partea proiectantului şi execuţie lucrări pentru construirea unui nou cămin studenţesc, cu o capacitate de 275 de locuri.

Investiţia, în valoare de de 20,6 milioane de lei, va fi ridicată ca extindere la clădirea existentă a Institutului de Cercetări pentru Energii Regenerabile (ICER) a UPT, utilizat de masteranzii, doctoranzii şi tinerii cercetători ai universităţii. Obiectivul este derulat prin programul investiţional al Companiei Naţionale de Investiţii, pentru care, în toamna anului 2020, au fost aprobaţi indicatorii tehnico-economici, arată un comunicat al UPT.

Noul cămin va fi construit în regim de parter plus două etaje, pe terenul UPT, şi va avea o suprafaţă construită la sol de 1.931 metri pătraţi, iar suprafaţa totală desfăşurată va fi de 5.912,5 metri pătraţi. În cele 123 de unităţi de cazare în regim normal, la care se adaugă cinci unităţi pentru persoane cu dizabilităţi, vor putea fi cazate maxim 275 de persoane. Camerele, cu o suprafaţă de 21 – 25 metri pătraţi, sunt cu două paturi, cu baie proprie, iar pe holuri sunt prevăzute spaţii comune de lectură, mici bucătării şi spălătorii.

Până în data de 8 februarie se pot depune eventualele oferte, după care urmează evaluarea acestora de către Compania Naţională de Investiţii, care este principalul finanţator al proiectului.

Termenul de execuţie prevăzut în caietul de sarcini este de două luni pentru partea de proiectare şi 12 luni pentru partea de execuţie, garanţia minima acordată lucrărilor fiind de 36 de luni.

Sursa: Realitatea de Timis

Articolul precedentA început dezinfecția spațiilor din primăria Timișoara. Instituția a fost declarată focar de COVID-19
Articolul următorCHECK-IN. Casă veche de peste un secol, salvată de la demolare