În ultimele zile pe străzilei Timișoarei dar și pe drumurile din județ s-au înregistrat numeroase accidente rutiere. De la tamponări ușoare până la tragedii soldate cu pierderi de vieți omenești.

Poliția vine cu precizări menite să le atragă atenția șoferilor asupra pericolelor care îi pândesc. În plus, polițiștii fac un apel la proprietarii de mașini din Timișoara să permită trecerea utilajelor de deszăpezire, parcând în așa fel încât acestea să poată acționa.

Folosirea anvelopelor de iarnă este obligatorie, iar șoferii care pleacă la drum trebuie să-și echipeze autoturismele corespunzător. În plus, ar fi bine să se intereseze periodic de starea dcumurilor pe care le vor străbate, pentru a evita zonele cu probleme.

 

Adapatarea vitezei la condițiile de traffic este un alt mod de a evita incidentele nedorite. În plus este bine să verificați  farurile, nivelul uleiului, combustibilului, antigelulului, lichidului de parbriz şi instalaţia de încălzire. Pe lista celor care trebuie să funcționeze perfect se numără dispozitivele de iluminare şi semnalizare, ştergătoarele de parbriz şi instalaţiile de climatizare.

“Circulaţi cu viteză redusă, pentru a putea frâna în condiţii de siguranţă! Tineţi cont de faptul că atunci când este zapadă, distanţele sunt mai greu de apreciat. De aceea, mentineţi o distanţă mai mare între maşina dumneavoastră şi cea din faţă;
Evitaţi să actionaţi brusc frâna şi mecanismele de direcţie, deoarece puteţi derapa foarte uşor ! Folosiţi cu precădere frâna de motor. Pe porţiunile acoperite cu polei nu trebuie să viraţi şi să frânaţi în acelaşi timp; Nu efectuaţi depăşiri riscante, pentru că puteţi derapa foarte uşor!” mai transmit reprezentanții IPJ

Pietonii sunt sfătuiţi să traverseze doar prin locurile marcate sau semnalizate şi numai după ce sunt siguri că şoferii le acordă prioritate de trecere.

Articolul precedentSuporterii timișoreni i-au comemorat pe eroii morți la Timișoara în timpul Revoluției din decembrie 1989
Articolul următorTrenuri anulate din cauza condițiilor meteo