Oamenii decid ce se construiește la ei în județ. Bugetarea participativă este un curent tot mai des întâlnit în ultima perioadă.

Mai multe orașe: Cluj-Napoca, Oradea, Sibiu, Deva au implementat deja ideea. Timișenii pot decide și ei ce să se facă la ei cu banii de la Banca Mondială.

A fost intocmita o lista cu zece proiecte, iar autoritatile locale au initiat o campanie prin care timisenii voteaza care dintre acestea li se par cele mai importante. La finalul votului, in 22 martie, va fi stabilita ierarhia obiectivelor se solicitata finantarea. Cele zece proiecte incluse pe lista sunt Sală Polivalentă, Stadion nou, Terminalul Intermodal, Institutul de Oncologice, Spitalul Regional, Centura Nord-Vest Timișoara, Aqua Park, Extinderea Aeroportului, Drum Eurotrans Timișoara-Moravița, Legătura rutieră dintre A1 și DN69.

„Va invit sa va implicati in continuare in ierarhizarea proiectelor strategice pentru comunitatea noastra, pana pe 22 martie, accesand acest chestionar aici.”, a transmis președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra.

Conform celei mai recente estimări ierarhia arata astfel: 1. Constructia Spitalului Regional de Urgenta Timisoara; 2. Varianta de Ocolire Timisoara Nord-Vest; 3. Spitalul Regional de Oncologie,

Articolul precedentPrimăvară capricioasă. Frigul se întoarce
Articolul următorIncendiu puternic într-o gospodărie