Astăzi au loc alegeri parlamentare în Republica Moldova. Scrutinul se va desfășura conform noului sistem electoral mixt.

Acesta  prevede alegerea într-un singur tur a 51 de deputaţi în circumscripţii uninominale și 50 prin vot proporțional la nivel naţional.  Experții în politică susțin că astfle, votul diasporei nu prea mai contează.

Cu toate acestea, la Timișoara, cetîțenii moldoveni se moblilizează pentru vot.

„Indemnam pe toti cetatenii Republicii Moldova aflati pe teritoriul orasului Timisoara in ziua alegerilor sa-si exercite dreptul constitutional si sa participe la alegeri in baza pasaportului biometric valabil. Pe 24 februarie, democratia este in mainile noastre”, transmite Razvan Chirita, Presedinte al Asociatiei pentru Romanii de Pretutindeni „Initiativa”, reprezentant al comunitatii basarabenilor din Timisoara.

Sectia de vot de la Colegiul National de Arta Ion Vidu, str. Cluj 12. va fi deschisa duminica intre orele 7.00 si 21.00.

In Timisoara, traiesc aproximativ 1700 de cetateni moldoveni, din care peste 500 sunt studenti la universitatile din oras.

Este vorba în primul rând despre PSRM – Partidul Socialiştilor, de stânga, acuzat în ultimele zile că ar fi beneficiat de campanie electorală din partea președintelui țării, Igor Dodon.

Celelalte două partide care ar urma, potrivit sondajului, să se regăsească în viitorul legislativ sunt Partidul Democrat din Moldova, o formațiune politică de centru-stânga, al cărui președintele este omul de afaceri și oligarhul Vladimir Plahotniuc, şi Blocul electoral „ACUM Platforma DA și PAS” – o alianță politică între două partide pro-europene și anti-oligarhice.

Articolul precedentAu scos cuțitele pentru un loc de parcare. Intâmplare de coșmar la Timișoara
Articolul următorCiocnire violentă într-o intersecție din Timișoara. Oameni răniți în urma impactului