Aproape 100 de echipe ale companiei de electricitate și ale firmelor care au contract cu aceasta sunt pe teren,  zeci de localități în vestul țării nu au curent electric.

Principalele cauze care au produs defecțiuni ale rețelei de distribuție a energiei electrice au fost copacii rupți sub greutatea zăpezii depuse care au căzut peste liniile de înaltă și medie tensiune, rupând sau contorsionând conductoarele și ducând la spargerea izolatorilor.

“E-Distribuție Banat a suplimentat numărul echipelor de intervenție, inclusiv cu echipe ale contractorilor societății și echipe ale celorlalte societăți E-Distribuție din Dobrogea și Muntenia, intervențiile fiind însă îngreunate de accesul dificil la elementele de rețea aflate în zone izolate, înzăpezite.”, transmit reprezentanții companiei de electricitate.

În data de 18 decembrie, la ora 11.00, situația era următoarea:

– în judeţul Timiș erau nealimentate 29 de linii electrice aeriene de medie tensiune parțial, fiind afectate 30 de localităţi.
– în județul Caraș Severin erau nealimentate 25 de linii electrice aeriene de medie tensiune parțial, fiind afectate 26 de localităţi.
– în judeţul Arad erau nealimentate 15 linii electrice aeriene de medie tensiune parțial, fiind afectate 14 localităţi.
– în județul Hunedoara erau nealimentate 26 de linii electrice aeriene de medie tensiune parțial, fiind afectate 24 de localităţi.

În urma lucrărilor din timpul nopții și dimineții, numărul clienților nealimentați a scăzut de la 60.000 la circa 44.000, din care aproximativ 18.000 în judetul Timiș, 14.000 în Caraș-Severin, 4.800 în Arad și 7.000 în Hunedoara.

Articolul precedentPlanurile pentru noul pod din Timișoara au ajuns la varianta finală. Austriecii au făcut modificările necesare
Articolul următorMai multe școli rămân închise în Timiș și miercuri