Tradițiile, obiceiurile și valorile șvabilor bănățeni sunt o sărbătoare a întregii comunități, de vineri până duminică, la Timișoara, în cadrul Zilelor Culturale ale Germanilor din Banat
 
Între 2 și 4 iunie, timișorenii vor putea experimenta, la prima mână, moștenirea culturală a germanilor, printr-o serie de evenimente dedicate artei și culturii.
 
Programul cuprinde evenimente pentru toate gusturile, de la concerte de fanfară și expoziții ale pictorilor bănățeni, până la teatru în grai șvăbesc, expoziții de fotografie sau parada porturilor populare.
 
Având în vedere statutul Timișoarei de Capitală Culturală Europeană 2023, această manifestare se va bucura atât de prezența etnicilor germani din întregul Banat, cât și de a celor care locuiesc peste hotare.
 
La evenimente vor fi prezenți invitați de marcă precum Thomas Strobl – ministrul de Interne al Landului Baden-Württemberg, Gunter Czisch, primarul orașului Ulm, Peter-Dietmar Leber, preşedintele Asociaţiei Şvabilor Bănăţeni și alți reprezentanți ai unor instituții și organizații germane. Oaspeților li se vor alătura și Regina Lochner, consulul Germaniei la Timișoara, Martin Roos, episcop emerit, primarul Dominic Fritz si alte oficialități, alături de întreaga comunitate timișoreană.

Sursa: Realitatea de Timis

Articolul precedentCod portocaliu de viituri pe râuri din 12 judeţe, până duminică la prânz. Sunt vizate bazine hidrografice din Caraş Severin, Mehedinţi, Dolj, Hunedoara, Gorj, Vâlcea, Argeş, Olt, Teleorman, Dâmboviţa, Prahova şi Ilfov
Articolul următorDuminica Rusaliilor, tradiții și superstiții