Anunțul făcut ieri de medicul Virgil Păunescu, aflat la șefia Institutului Oncogen, conform căruia și-a pulverizat în nas o substanță care ar putea reprezenta un vaccin anticoronavirus, a stârnit diverse reacții. Medicul anunțase că, încă din februarie, colectivul pe care îl conduce lucrează la un vaccin pentru COVID-19.

El spune că pentru că nu a primit fondurile necesare parcurgerii etapelor de elaborare a serului și pentru că, medic fiind, este în măsură să sesizeze imediat eventualele reacții ale organizmului,  s-a decis să-.i administreze substanța respectivă.

La Nicelul Spitalului Județean din Timișoara, unitate sanitară de care aparține Institutul Oncogen, gestul profesorului Virgil Păunescu nu a fost privit cu ochi buni.

“N-aş vrea să ne pronunţăm prea repede pe aceste chestiuni. Cercetătorii din cadrul Oncogen au avut rezultate până acum, domnul profesor este un cercetător de renume naţional, însă, atunci când vine vorba despre o temă atât de sensibilă, consider că trebuie să fim foarte atenţi atunci când ieşim cu declaraţii în spaţiul public”, a declarat managerul Spitalului Judeţean Timişoara, Raul Pătraşcu.

În acest context, a fost demarată o anchetă internă, pentru a se stabili dacă Păunescu a urmat toate procedurile necesare unei astfel de cercetări.

Situaţia va fi verificată de o comisie mixtă, formată din specialişti din cadrul Spitalului Judeţean Timişoara şi ai Universităţii de Medicină şi Farmacie Victor Babeş.

Există chiar posibilitatea de a fi aplicate sancțiuni administrative. 

Articolul precedentNoi curse de pe Aeroportul Timişoara au fost anulate
Articolul următorVremea se răcește în vestul țării