Medicii de la Spitalul Victor Babeș din Timișoara fac un apel disperat către persoanele vindecate de COVID-19: „Donați plasmă! Ajutați-ne să salvăm cât mai multe vieți”.

De când au început tratamentul cu plasmă şi până în prezent, la Spitalul „Victor Babeş” din Timişoara au fost salvate patru vieţi. Este vorba de pacienţii erau în stare gravă, cu puține şanse de supraviețuire. Directorul spitalului, Cristian Oancea, face un apel disperat către cei care s-au vindecat de noul coronavirus să doneze plasmă pentru a-i ajuta pe pacienţii internaţi la ATI aflaţi în stare critică. Mulți dintre aceștia fie refuză să doneze plasmă, fie vin prea târziu şi nu mai au anticorpi.
 
„Au fost pacienţi la graniţă ca să spun aşa, între a trăi şi a deceda, şi au plecat sănătoşi, pe picioarele lor. De asta şi apelul nostru este ca cei care au trecut prin infecţie şi ştiu ce înseamnă această infecţie, dacă doresc să vină să doneze pentru că pot să salveze viaţa altor pacienţi şi altor semeni”, a declarat Cristian Oancea, directorul Spitalului Victor Babeş Timişoara.
Articolul precedentAșezarea imensă din Epoca Bronzului, de la Cornești, și secretele ei
Articolul următorBilanț COVID pentru ultimele 24 de ore: 1.345 de cazuri noi și 45 de decese/ La ATI sunt internați 458 de pacienți