Azilul de bătrâni care a fost închis la începutul săptămânii în Timiș a fost vizitat din nou de inspectori, care au avut parte de o surpriză.

Inspectorii de la Protecția Cosumatorilor alături de cei de la Asistența Socială au ajuns miercuri seară la azil din Liebling și… l-au găsit deschis. Asta cu toate că în urmă cu două zile au dat dispoziție ca acesta să fie închis în urma condițiilor găsite în clădire.

În incintă erau cazați doi bătrâni, unul care nu a vrut să plece din incintă la prima vizită a inspectorilor, iar altul care a fost readus de la spitalul din Deta de fiul său. Cei doi strigau după ajutor din interior când au sosit organele de control. Aceștia erau supravegheați de o îngrijitoare și de un paznic.

Inspectorii au sunat la 112 si au cerut sprijinul ambulanței, pompierilor și poliției, iar impreuna cu aceștia au pătruns în azil. Cei doi bătrâni au fost consultați de medici, după care unul dintre ei a fost dus la spitalul din Deta, iar cel de-al doilea a refuzat să plece din imobil.

Inspectorii au lipit pe geamurile instituției decizia de închidere a azilului.

Vă reamintim, la începutul acestei săptămâni inspectorii de la Protecția Consumatorilor, ai ITM, DSP, reprezentanți ai ISU și ai poliției au descins la un azil de bătrâni particular din Liebling în care trăiau 11 bătrâni în condiții mizere.

Azilul primise o sancțiune de la DSP și avea activitatea suspendată încă din luna ianuarie.

sursa foto:opiniatimisoarei.ro

Articolul precedentSute de amenzi pentru oamenii care aruncă gunoi pe străzi, în Timișoara
Articolul următorTânără dispărută la Timișoara. Familia nu mai știe nimic de ea