Sub genericul “Banatul în spectacol. Rezervă-ți loc la Timișoara 2021!” oferta turistică a orașului este prezentată în cadrul Târgulului de Turism al României, ediția de primăvară.

 În cele patru zile ale târgului, alături de organizatori, în stand vor fi invitați ghizi și agenții de turism de incoming, instituții cu activitate în turism din vestul țării și vor avea loc mai multe activități menite să promoveze Timișoara, Timișul și Banatul.” se arată într-un comunicat al reprezentanților Banatului la târg.

Va fi promovat Programul cultural 2019 al Asociației Timișoara 2021 Capitală Europeană a Culturii. Gastronomia bănățeană va fi prezentată în cadrul a două evenimente intitulate Bucătăria ca spectacol . Publicul va avea ocazia să-i vadă pe meșterii olari din Țara Făgetului care redau magia tranformării lutului în obiecte pline de viață.

“În acest sens, alături de noi se vor afla olarul Ioan Briță din Dumbrava, care va derula activități interactive în stand și va oferi copiilor ocazia de a învăța tainele picturii pe lut, dar și gospodine din Margina, care vor recrea rețetele bunicilor, între care Turta cu foaia smicurată și Turta cu șolu. Vizitatorii standului vor avea ocazia să deguste răchia de Pietroasa și Margina alături de alte produse locale din zonă.”,  se mai precizează în comunicat.

Articolul precedentUn nou protest în Piața Victoriei din Timișoara
Articolul următorOrganizator de evenimente, sancționat de Poliția Locală