La o săptămâna după ce primarul Nicolae Robu a început taierea cablurilor de pe stâlpii din centrul orașului, municipalitatea le da un ultimatum firmelor ce dețin rețelele aeriene.

Cei vizați sunt operatorii care au cabluri pe stâlpi în zona strazii Arieș. Această arteră a intrat înca de luna trecuta într-un amplu proces de reabilitare. Trotuarul pe partea de blocuri a fost distrus și urmeaza sa fie refacut. Au fost deja instalate noile borduri, iar scuarul de pe mijlocul străzii nu mai există. Odata cu modernizarea străzii, a fost introdusă și tubulatura cu ajutorul căreia firmele își pot îngropa cablurile.

În aceste condiții, Primaria le-a dat un deadline firmelor, iar cablurile trebuie introduse în subteran pâna în 8 aprilie.

Informam și public operatorii de rețele de comunicații ca, având în vedere faptul ca a început montarea tubulaturilor de comunicații pe strada Arieș, transferul din aerian în subteran va trebui efectuat pâna la termenul limita 8.04.2019. Dupa aceasta data, cablurile ramase pe stâlpi vor fi taiate și rugăm cetățenii din zonă, care au probleme după 15 aprilie 2019, să se adreseze firmelor cu care au contracte în derulare. Menționam ca toți operatorii sunt avertizați în mod direct de fiecare data”, transmit reprezentanții Direcției Generale de drumuri, poduri, parcaje și rețele de utilitați din cadrul Primariei Timișoara.

Deși în Timișoara înca din anul 2009 exista o Hotarâre de Consiliu Local cu privire la obligativitatea introducerii rețelelor de comunicații în subteran, saptamâna trecuta primarul Nicolae Robu a dat ordin sa înceapa taierea cablurilor aeriene ce atârna pe stâlpii din oraș.

Articolul precedentAccident violent pe autostradă în județul Timiș. Un bărbat a murit pe loc, iar un alt șofer e rănit grav
Articolul următorAmenzi pentru cei care murdăresc străzile din Timișoara