Accident cu două mașini și o motocicletă în centrul Timișoarei, în urma căruia a fost solicitată descarcerarea, deoarece victimele erau blocate în mașini.

Din fericire acesta a fost doar un scenariu pus la cale de pompieri, poliție și Societatea Studenților în Medicină din Timișoara, în cadrul proiectului „Road Safety”.

Salvatorii ajunși la fața locului l-au urcat în autospeciala pentru victime multiple pe motociclistul care zăcea inconștient pe pământ.

După aceasta a început operațiunea de scoatere a victimelor din cele două autoturisme. Prima dintre acestea a fost scoasă după ce unul dintre salvatori a spart geamul din spate și a intrat în autoturism. Tânăra rănită a fost scoasă pe targă și transportată la ambulanță.

Pentru scoaterea celorlalte două victime a fost nevoie de descarcerare. Pompierii au tăiat ușile din stânga ale autoturismului, după care victimele au fost asigurate cu veste de protecție, scoase pe targă ș duse la ambulanță.

Suntem alături de organizatorii acestui eveniment pentru a atrage atenția asupra conduitei la volan, în principal, și pentru respectarea celorlalți participanți la trafic. În acest sezon a început deplasarea pe motociclete, pe biciclete și din păcate și numărul acestui tip de accidente este din ce în ce mai mare. Accidentele în care sunt implicați conducători de motociclete sunt foarte grave, din păcate multe s-au soldat și cu decese. Dar considerăm că, dacă conștientizăm la nivelul conducătorilor auto acest lucru, faptul ca în trafic pot sa existe conducători pe 4 roți, pe 2 roți, ar putea fi mai atenți. Este un exercițiu. Aceleași reguli sunt respectate și în cazul unui accident rutier, doar că viteza este mai mare pentru a scoate victimele„, a declarat Lucian Mihoc, inspector șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Timiș.

Printre cei prezenți la evenimentul din Piața Operei s-au aflat și motocicliștii de la Timișoara Bikers.

În general în al doilea weekend din mai facem o campanie antiaccidente, de 12 ani. Acum ne-am alăturat și celor de la ISU, Salvo, care fac aici acțiunile acestea. Întotdeauna sperăm la ce e mai bine, dar ne pregătim pentru ce e mai rău. E bine să știm cum acționăm, ce facem. Noi în general suntem grupuri de motocicliști. Vrem să știm când dăm casca jos, când nu o dăm jos și am venit aici cu profesioniști să vedem cum facem și cum să salvăm vieți dacă este cazul” a spus Sorin Stanca, unul dintre motocicliștii Timișoara Bikers.

Articolul precedentFinal de play-off cu victorie pentru handbaliștii de la Poli Timișoara. Urmează meciurile de clasament
Articolul următorTimișoara Saracens încă speră la o semifinală acasă. Bănățenii vor 5 puncte la Cluj