Centrul de Mari Arși de la Timișoara, care este finalizat de mai bine de doi ani urmează să fie dotat corespunzător și deschis. Anunțul a fost făcut de Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, care a fost miercuri într-o vizită de lucru la Timișoara.

O parte din dotările necesare Centrului au fost aduse la Timișoara, iar o altă serie de echipamente urmează să fie adusă în curând, iar licitatia pentru o a treia transă urmează să fie demarată.

La Spitalul Județean am avut discuții cu șefii secțiilor, am vizitat Centrul de Mari Arși – un subiect fierbinte la care România e deficitară în acest moment. Au fost foarte multe discuții. Partea de dotare a centrului de mari arși e finanțată de Banca Mondială. Programul Băncii Mondiale a fost implementat începând din 2018. O comisie de specialitate formată din medici a stabilit necesarul. S-au făcut 2 licitații. Prima, pentru 34 de echipamente, e finalizată, echipamentele au fost livrate. A doua licitație e cu oferte deschise în decembrie. În februarie estimăm semnarea contractului, iar termenul de livrare va fi de 3 luni. Pentru cea de-a treia licitație deja s-a finalizat caietul de sarcini, dar aici în momentul în care s-a făcut necesarul, s-a trecut tot, scaun, pensă, lucruri pe care spitalul le are. Nu cred că e necesar să așteptăm finalizarea celei de-a treia licitații și să dăm drumul. Am discutat și am convenit că după ce se va face livrarea ultimelor aparate, spitalul să contribuie cu ce lipsește, astfel încât la sfârșitul lunii mai să aprobăm o linie de gardă„, a declarat ministrul Sănătății, Sorina Pintea, la Timisoara.

Clinica din Mari Arși din Timișoara ar urma să aibă doar 5 rezerve, și va fi cea mai mare din țară, în condițiile în care la Spitalul de Arși din București există doar 4 boxe destinate marilor arși.

Investiția totală pentru construirea și dotarea clinicii se ridică la aproximativ 5 milioane de euro, bani care provin de la Consiliul Județean Timiș și Ministerul Sănătății, prin Banca Mondială.

sursa foto: opiniatimisoarei.ro

Articolul precedentUn bărbat și-a găsit iubita moartă în casă într-o localitate de lângă Timișoara
Articolul următorLucrări de urgență pentru plombarea gropilor