Județul Timiș s-a aflat ieri sub cod galben de vânt. Rafalele au lăsat dezastru în urma lor. Mai multe localități au rămas fără curent electric, copacii  au fost smulși din rădăcini sau rupți de vânt, incendiile s-au ținut lanț.

Spre seară vântul a suflat cu peste 60 de kilometrii pe oră, iar după ora 21.00 au început să apară primele urgențe. Pompierii de la ISU Timiș au avut mult de lucru, de la incendii la degajarea drumurilor blocate de copaci căzuți sau a acoperișurilor luate de vânt.

33 de localități au rămas fără curent electric, după ce firele de curent s-au rupt. Copaii sau crengile groase au căzut mai peste tot, inclusiv peste o mașină care se deplasa  pe DN6, spre Sânicolau.

Tot din cauza vântului coșurile de fum nu au mai funcționat corespunzător, fiind cauza a 7 incendii. Pompierii au mai intevenit în cazul acoperișului unui service auto, smuls parțial de vânt și la o casă al cărei acoperi a aterizat peste firele de curent electric.

Pompierii au intervenit in 19 situatii de urgenta noaptea trecuta, transmit reprezentantii ISU Banat.

– 4 degajari copaci cazuti pe autoturisme, fire de energie electrica si partea carosabila, in urma carora a fost afectat 1 autoturism;

– 4 degajari elemente de acoperis (tabla, tigle etc), in urma carora a fost afectat 1 autoturism;

– 1 degajare elemente tunel de trecere, in urma caruia a fost afectat 1 autoturism;

– 1 degajari cabluri de pe partea carosabila;

– 7 incendii cos de fum;

– 1 incendiu acoperis;

– 1 incendiu stâlp;”, conform reprezentanților ISU Timiș.

Articolul precedentUniversități din țară și străinătate la ‘vânătoare’ de studenți la Timișoara
Articolul următorACS Poli câștigă derby-ul cu Ripensia. ASU Politehnica se întoarce cu un egal de la Oradea