Defilare militară, spectacole de dans, atelier de caricatură și concerte de Ziua Europei, la Timișoara. Foto

Timișorenii s-au adunat joi în Piața Libertății din oraș pentru a sărbători Ziua Europei, Ziua Independenței, dar și Ziua Victoriei Coaliției Națiunilor Unite asupra Germaniei naziste.

Totul a început cu o slujbă religioasă, după care au urmat discursurile reprezentanților Timișoarei și județului Timiș, dar reprezentanților corpului consular și ale unor deputați din Parlamentul României și din cel European.

După discursuri a avut loc defilarea militară, la care au participat grupe ale Armatei, Poliției sau Jandarmeriei, aceasta având loc pe muzică militară.

Tot în deschiderea festivităților dedicate Zilei de 9 mai, reprezentanții consulatelor din Timișoara au semnat un document prin care și-au luat angajamentul că vor ajuta Timișoara pe plan cultural și economic în anii viitori. Documentul a fost semnat și de președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra, și primarul Timișoarei, Nicolae Robu.

După prima parte a ceremoniei s-a trecut la vizitarea standurilor amenajate de consulatele din Timișoara, dar și de alte organizații din oraș. Fiecare stand a avut expuse preparate din țara de origine, dar șu cărți și broșuri de promovare. Pe lângă acestea, oficialitățile au vizitat și standul lui Ștefan Popa Popa’s unde artistul a organizat workshop-uri de caricatură.

Între timp pe scena din Piața Libertății au început spectacolele de dans, în timp ce în Piața Sfântul Gheorghe actorii de la Teatrul Merlin le-au prezentat celor mai mici dintre timișoreni un spectacol de teatru de păpuși.

Spectacolele au continuat toată ziua, iar seara au urcat pe scenă Alexandra Mitroi, Voltaj, dar și Kadebostany.

Articolul precedentRute schimbate pentru mai multe mijloace de transport din Timișoara în weekend
Articolul următorViorica Dăncilă, așteptată de protestatari. VIDEO