După ce prefectul județului Timiș, Eva Andreaș a cerut Inspectoratului Județean Timiș o monitorizare a situației deszăpezirii străzilor din oraș, reprezentanții IPJ Timiș au întocmit un raport care arată că nu s-a intervenit pe 495 de străzi. Vineri s-au luat și primele măsuri împotriva municipalității.

Primăria Timișoara a fost amendată de Poliție cu 3045 de lei pentru neînteținerea și blocarea căilor de acces.

Având în vedere numeroasele semnalări privind starea drumurilor, au făcut o evaluare a stadiului de deszăpezire a acestora. În urma verificărilor, s-a constatat faptul ca atât pe arterele principale, cât și pe drumurile naționale și județene se poate circula în conditii normale, însă pe străzile secundare, având în vedere stratul de polei care s-a format din cauza nedeszăpezirii totale sau parțiale, ne confruntăm cu situații dificile, fapt e îngreunează circulația și fluența traficului. În urma acestor constatări, politiștii Serviciului Rutier au luat măsura sancționării administratorilor drumurilor din Timișoara și Lugoj pentru neîndeplinirea obligației de întreținere a drumului public pe timp de iarnă cu suma de 3.045 de lei, conform OUG 195/2002, art 105.28, în vederea remediereii acestor probleme în cel mai scurt timp„, se arată într-o informare de vineri a IPJ Timiș.

Amenda poate fi contestatp, însă va fi achitată de la bugetul local până când se va stabili împotriva cui se va îndrepta municipalitatea pentru recuperarea acestei sume.

Primarul Nicolae Robu declară că a făcut tot ce este posibil în privința deszăpezirii și că este mai nemulțumit decât oricine de modul cum s-au curățat străzile, „în primul rând ca cetățean al orașului, iar apoi pentru că trebuie să dau explicații despre ce s-a făcut și ce nu s-a făcut”. A adăugat ca „dincolo de frontiera legalității nu trec”.

Primaria Timisoara a încheiat un contract de urgență cu SDM pentru deszăpezire, pe 30.000 de euro, după ce licitația pentru încredințarea acestui serviciu a eșuat.

sursa foto:opiniatimisoarei.ro

Articolul precedentZeci de tineri au participat la Timișoara la tradiționalul Alai al colindătorilor
Articolul următorSituația alimentării cu energie electrică, la o săptămână de la marea ninsoare