Mai multe firme din centrul Timișoarei au primit amenzi pentru mizeria pe care activitatea lor o generează. Angajații respectivelor societăți au aruncat deșeurile la întâmplare.

Polițiștii locali au luat măsura sancționării contravenționale în cazul a trei societăți comerciale care funcționează chiar în centrul municipiului, în Piața Victoriei, deoarece acestea nu au respectat prevederile legale referitoare la colectarea deșeurilor. Este vorba despre un fast-food, un magazin alimentar și unul de încălțăminte, două dintre acestea neasigurând colectarea selectivă a deșeurilor pe care le produc, conform sistemului implementat de operatorul de salubritate, iar una dintre societăți nedeținând contract de salubrizare. Sancțiunile aplicate acestora, conform HCL 371/2007, sunt de cate 2500 lei fiecare. „ se arată într-un comunicat al Poliției Locale.

Numai în luna ianuarie, polițiștii locali au aplicat un număr de 238 sancțiuni contravenționale celor care nu au respectat prevederile privind depozitarea deșeurilor, aruncând gunoiul la colț de stradă. Sancțiunile pentru astfel de fapte sunt cuprinse între 500 lei pentru persoanele fizice și ajung până la 2500 lei pentru persoanele juridice.

Articolul precedentTrecutul călătorește în prezent : Revoluția din 1989
Articolul următorCând începe curățenia în Timișoara. Ne prinde primavara cu străzile pline de gunoi?