La 30 de ani de la Revoluția din 1989 și de la căderea Cortinei de Fier, Central European Film Festival Timișoara 2019 face trecutul să călătorească în prezent prin intermediul temei REVOLUTIONS.

Temă cuprinde evenimente satelit, amplasate pe parcursul întregului an, în diverse spații din Timișoara, începând cu luna februarie.

Pentru că sunt o mulțime de întrebări despre 1989, pentru că mulți dintre tinerii timișoreni nu știu că esența libertății s-a răspândit, începând cu 16 decembrie, din Timișoara spre alte zone ale României, pentru că neglijăm experiențele din același an ale celorlalte state, Central European Film Festival și TM2021 au decis să aducă în prim-plan revoluțiile în toate stările lor-sociale, politice, emoționale-, prin intermediul unor filme asociate programului Xtensii. „ se arată într-un comunicat al organizatorilor.

Prima peliculă proiectată în 20 februarie, ora 18:00, la Aula Magna a Universității de Vest Timișoara, este „1989”, de Michal Bielawski. Invitat: Prof. Univ. Dr. Andrei Țăranu.

Intrarea este  liberă.

Articolul precedentStație de transformare de 10 milioane de euro în nordul Timișoarei
Articolul următorFirme din centrul Timișoarei indiferente la mizeria pe care o fac