Horia Colibășanu a ajuns la 4700m, în tabăra de bază a muntelui Dhaulagiri, cel pe care vrea să deschidă o rută nouă.

După șase zile de trekking, Horia Colibășanu, Marius Gane și Peter Hamor se vor odihni, își vor aștepta echipamentul, urmând să înceapă ascensiunea spre taberele superioare intermediare.

 

“A fost un trekking lung, obositor, iar vremea nu ne prea ajută în aceste zile, sunt zile cu vânt, ninsoare, parțial furtună. Încă nu avem tot echipamentul de care avem nevoie pentru că au fost probleme cu măgarii folosiți pentru cărat. Vom folosi aceste zile pentru odihnă, iar după ce vor ajunge și bagajele noastre ne putem organiza pentru turele de ascensiune. Ne vom aclimatiza în următoarea perioadă ca să putem începe montarea taberelor superioare în care ne vom căra echipament pentru ascensiune, a spus Horia Colibășanu.

Conform planului de expediție, cei trei mai au aproximativ o lună până la fereastra de vârf, momentul în care vremea le va permite să urce spre vârful Dhaulagiri.

Horia, Marius și Peter vor urca pe o rută nouă, pe coasta nord-vestică a muntelui Dhaulagiri, fără oxigen suplimentar și ajutorul șerpașilor. Sportivii au planificat întoarcerea în țară la începutul lunii iunie 2019.

Expediția poate fi urmărită pe www.horiacolibasanuhimalaya.ro , pe pagina de Facebook Horia Colibășanu şi pe pagina de Twitter a sportivului.

 

Articolul precedentSchimbare importantă pe o stradă intens circulată din Timișoara. Va fi sens unic
Articolul următorAccident din cauza unei vulpi