Timișenii au avut oportunitatea de a redescoperi județul atât din punct de vedere cultural prin multitudinea de activități desfășurate de către instituțiile de cultură implicate, cât și din punct de vedere turistic.
 
Ultima zi de celebrare a fost rezervată traseelor turistice de vizitare a județului. S-au organizat 3 tururi, fiecare dintre ele în zone diferite și fiecare cu o tematică aparte, astfel încât să atingă o gamă cât mai largă de preferințe și activități.
 
Primul traseu tematic a constat într-un tur relaxant pe Bega cu Pelicanul, din Timișoara până la ecluza din Uivar, în care cei înscriși s-au putut bucura de muzică live, DJ și o atmosferă boemă desprinsă dintr-un film de artă.
 
Al doilea tur a fost o adevărată incursiune culturală, turistică și culinară. Plimbarea a vizat partea de est a județului, una dintre cele mai ofertante zone din punct de vedere turistic. Am reușit să explorăm zona lacului Surduc și să facem o plimbare cu catamaranul și dacă nu intervenea în program un cod roșu de vijelie, ajungeam și la cascada Șopot și la atât de impresionanta în delicatețea sa, biserica de lemn din Crivina. Chiar și în aceste condiții, popasul de la Șura din localitatea Dumbrava având în fundal un duo acustic, a făcut excursia de neuitat.
 
Ultimul tur a fost destinat amatorilor de activități sportive în natură. Mai exact, o antrenantă tură cu bicicletele în zona de nord a județului, pe dealurile Buzadului. S-a pornit de la Comeat via Muzeul Cinegetic din Charlottenburg cu destinație Altringen. Un punct terminus care a răsplătit prin atmosferă și desfătare culinară cum nu se putea mai bine o cursă ca cea descrisă mai sus.
 
Așadar, fiți pregătiți pentru că acesta este doar începutul. Curând vom lansa o hartă turistică atât în format fizic, cât și digital, care va cuprinde idei de trasee de o zi prin județ

Sursa: Realitatea de Timis