Îmormântarea mamei unui lider al rromilor din orașul timișean Lugoj s-a lăsat cu amenzi. Orașul este în carantină, dar zeci de persoane au intrat în cortegiul funerar, pe drumul de la vila în care locuise femeia și până la cimitir. Nu s-a ținut cont de distanțarea socială iar unii dintre participanți nici măcar nu au purtat mască de protecție.

Orașul Lugoj se află în carantină încă din 21 noiembrie, când rata de infectare la mia de locuitori a fost de 7.05. Conform regulilor în vigoare asta înseamnă că numărul participanților la o ceremonie funerară nu poate fi mai mare de 20 de persoane. Zeci de rromi din localitate nu au ținut cont de restricții și au mers la înmormântare. Polițiștii s-au autosesizat și au împărțit amenzi pentru nerespectarea restricțiilor impuse de carantină. Astfel, au fost aplicate 20 de sancţiuni contravenţionale în baza Legii 55/2020 privind prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19, organizatorul evenimentului fiind sancționat cu suma de 2.000 de lei, iar participanții la primind sancțiuni în valoare totală de 14.000 de lei.

Sursa: Realitatea de Timis

Articolul precedentProiect de testare în masă a populației, aprobat de Consiliul Local Dumbrăvița
Articolul următorCulisele statului paralel – Luni, ora 18. Spagi de sute de mii de euro, interese oculte în jurul unei bănci de stat