Timișoara Saracens s-a impus cu 20-18 în fața lui Enisei Krasnoyarsk în prima partidă din barajul pentru accederea în grupele Challenge Cup.

Bănățenii au avut parte de o primă repriză catastrofală. Rușii au deschis scorul printr-o lovitură de pedeapsă a lui Churasov. La scurt timp Samoa a avut șansa egalării, însă balonul s-a dus puțin pe lângă buturi. Rușii au mai pus 3 puncte pe tabelă prin același Churasov, tot dintr-o lovitură de pedeapsă. Saracens au fost obligați să îi schimbe până la pauză pe Lazăr, Umaga și Iftimiciuc, iar ultimele 5 minute ale primei părți au fost dezastruoase. Enisei a mai pus alte 12 puncte pe tabelă, din eseurile lui Saulite și Pronenko, unul singur fiind și transformat de Churasov.

după pauză parcă a intrat în teren o altă echipă a Timișoarei. Saracens au fost mult mai agresivi, au jucat mai rapid și au pus mari probleme în special în flancul drept al apărării ruse. Simionescu a scăpat de două ori în acea zonă de teren, a pătruns în terenul de țintă al rușilor, iar Timișoara s-a apriat la 8 puncte. Samoa a ratat ambele transformări, la cea de-a doua balonul lovind butul. Timișoara a continuat să preseze, iar câteva minute mai târziu același Samoa a transformat o lovitură de pedeapsă, iar scorul a devenit 13-18. Eforturile din final de meci au fost răsplătite din plin, iar bănățenii au obținut victoria la ultima fază. Mai întâi Randall Morrison a culcat balonul în terenul de țintă al rușilor, pentru ca Luke Samoa să mai pună două puncte pe tabelă și să stabilească scorul final, 20-18.

Returul duelului cu Enisei Krasnoyarsk este programat pentru data de 20 aprilie, pe terenul formației ruse. Până atunci, la finalul săptămânii viitoare Saracens revine la meciurile din Superligă, și va evolua pe terenul celor de la Știința Baia Mare.

Articolul precedentVictorii pentru ACS Poli și Ripensia, înfrângere pentru ASU Politehnica
Articolul următorUn nou protest la Timișoara