Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara a fost ultima oprire a Ministrului Sănătății în turneul” pe care l-a făcut la Timișoara. Sorina Pintea a vrut să vadă cum au decurs lucrările de modernizare în acest spital, și a vizitat și un salon care în urmă cu doi ani arăta groaznic.

Știți bine cum arată în urmă cu doi ani aici și am vrut să văd salonul cu pricina. Până la urmă cred că i-a ajutat să înțeleagă că așa nu. Asa, da!„, a declarat Pintea.

Imagini cu salonul de la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara au fost postate pe rețelele de socializare. Conducerea unității medicale explica încă de pe atunci că salonul respectiv se află într-o zonă a spitalului aflată în curs de renovare.

În vizita sa la Spitalul de Boli Infecțioase, ministrul Sorina Pintea a explicat că își propune respectarea tuturor normativelor legate de igiena în spitale.

Spuneam că e nevoie de o baie la 6 paturi. Sunt niște normative pe care eu vreau să le respectăm. Nu eu, legea spune că trebuie să le respectăm. Este un spital, totuși de boli infecțioase și atunci măsurile de siguranță, igiena, trebuie să fie foarte bine puse la punct. Propunerile mele de destituire în urma vizitelor făcute inopinat au fost legate tocmai de aceste aspecte. Nu este ușor să ieși în fața publicului și să spui stiți, am propus această destituire. Te gândești și la acel om pe care l-ai propus pentru a fi destituit, dar au fost lucruri peste care nu cred că cineva ar trebui să treacă. Mă refer la siguranța pacientului„, a spus Pintea.

Ministrul Sănătății a mai explicat că se dorește modificarea normelor în ceea ce îi privește pe pacienții cu tuberculoză pentru care este necesară acum o perioadă de spitalizare mai îndelungată.

Am întrebat-o pe doamna (o pacientă – n.r.) de cât timp este în spital și zicea că de o lună. Spitalizarea pentru pacienții cu tuberculoză este ceva mai lungă. Dar noua metodologie pe care o propune Organizația Mondială a Sănătății este de a scădea numărul de zile de spitalizare, adică pacientul stă în spital atâta timp cât are nevoie. Sunt mai multe percepții pe care le schimbăm în ceea ce privește tuberculoza, am început acel program de screening, 15 milioane de euro bani europeni, am semnat un contract cu fondul global pentru tuberculoză, se fac eforturi și tot sunt pacienți mulți. Asta mă îngrijorează și mă supără în același timp. Partea de screening va avea 70.000 de persoane din grupele la risc, dintre persoanele din centrele de asistență socială, din penitenciare. Deja am pornit această caravană și s-au descoperit cazuri„, a spus Pintea.

Articolul precedentCa în filmele de acțiune. Focuri de armă trase în Timiș pentru prinderea unui șofer fugar
Articolul următorPregătiri pentru unul dintre cele mai mari festivaluri de teatru din România