Înaltpreasfințitul Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului, a transmis un mesaj referitor la referendumul din 6 și 7 octombrie

Mitropolitul Banatului spune că: “Dumnezeu l-a creat pe om liber, dar și responsabil. Libertatea a fost unul din darurile primite de om, pe care acesta l-a gestionat, poate, cel mai greu. Acest dar îl duce pe om la asemănarea cu Creatorul său, dar folosindu-l fără înțelepciune, îl pune intr-o altă ipostază, aceea de potrivnic iubirii Sale. 

Realitatea nu are timp, ea transcende timpul, iar prin Hristos  și omului i se dă această posibilitatea de a transcende timpul și de a urca în corabia veșniciei lui Hristos. Azi asistăm parcă la o implozie a istoriei și fără să ne dăm seama ne îndreptăm spre o sclavie a păcatului și a depărtării de Hristos Domnul, Cel ce ne-a cercetat prin Întrupare.”

Totodată el le transmite credincioșilor că principiile de viață și cuvintele sesemănate de Hristos Domnul sunt hrana minții, întrebându-se dacă ne înderptăm spre o civilizație a luminii sau a întunericului.

“Comitetul de Inițiativă Cetățenească, susținut de Coaliția pentru Familie și de Platforma civică pentru drepturi și libertăți, împreună, au inițiat procesul de modificare a art. 48, alin. 1 din Constituția României, în sensul în care ,,Căsătoria trebuie definită drept uniunea liber consimțită între un bărbat și o femeie”.  Această dorință este susținută de peste 3 milioane de cetăţeni care au semnat în favoarea acestei cauze.

Cele 3 milioane de semnături vor produce consecinţele dorite,  numai dacă 6 milioane de cetăţeni se vor prezenta la Referendumul din 6 şi 7 octombrie pentru revizuirea Constituţiei și vor vota în apărarea familiei, așa cum a binecuvântat-o Dumnezeu.

 Familia este pentru noi un proiect de ţară, pe care nu-l putem abandona.” se mai arată în comunicatul postat pe pagina de Internet a Mitropoliei Banatului

Articolul precedentCultura de cannabis găsită de polițiști în mansarda unei case din Timișoara
Articolul următorEveniment caritabil pentru copiii defavorizați