Unul dintre proiectele promovate intens de fostul primar al Timișoarei, Nicolae Robu, a fost demolarea garajelor dintre blocuri. Susținută de cei care căutau cu disperare un loc pe parcare aproape de casa si care considerau că garajele construite mai mult sau mai puțin cu acte în regulă deveniseră ateliere sau depozite de murături, ideea a avut și contestatari. Aceștia considerau fie că le este încălcat dreptul de proprietate, fie că, în loc de parcări, ar fi fost mai benefice spații verzi.

Oricum, tema garajelor demolate și amenajarea de parcări între blocuri a fost o temă preferată a fostului edil. Victime colaterale, cei care aveau astfel de construcții și erau nevoiți să reînoiască actele de închiriere în fiecare an. Ceea ce, ținând cont de birocrația aferentă, nu era un lucru tocmai ușor.

Noua admisitrație a orașului  a considerat ca termenul de reînoire pentru contracte poate fi extins la trei ani. Asta fără a exclude posibilitatea demolării respectivelor construcții, în cazul în care alte amenajări în zonă erau iminente.

“Vă aducem la cunoștință că termenul de 1(un) an presupune folosirea nejustificată a multor resurse materiale (hârtie, tonner, imprimante, computere, precum și uzura perifericelor..), resurse umane care se irosesc prin refacerea anuală a contractelor , iar timpul de lucru al funcționarilor care procesează și generează documentele ar putea fi folosit în alt scop al muncii de birou.

Totodată, cetățenii cărora li se încheie asemenea contracte sunt nemultumiți de termenul închirierii și de obligativitatea de a depune anual aceleași documente chiar dacă nu s-a schimbat nimic în modul în care este deținut sau folosit terenul aferent garajului”, se arata in proiectul de hotarare de consiliu local.

A fost momentul în care mulți timișoreni au înțeles că demolarea garajelor este sistată și și-au exprimat nemulțumirea pe rețelele de socializare.

Proiectul de hotarare urmeaza sa ajunga pe mesele consilierilor locali, cel mai probabil in urmatoarea sedinta, care este programata pentru data de 15 decembrie. Alesii vor stabili prin vot daca sustin initiativa lui Dominic Fritz.

Sursa: Realitatea de Timis

Articolul precedentLa Timișoara a început împărțirea pulsoximetrelor și concentratoarelor la bolnavii de COVID-19 care se tratează la domiciliu
Articolul următorCulisele statului paralel | Privatizarea Petrom. Cum pierde statul sute de milioane de euro – Legea redevențelor, ignorată de autorități