Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a semnat ordinul de începere a lucrărilor la Clinica de Balneologie care va fi gata în doi ani, după 12 ani de așteptare.

Timișorenii vor avea acces, din nou, la tratamente într-o clădire complet reabilitată, cu facilități noi și moderne și dotată corespunzător ceea ce va permite îmbogăţirea ofertei terapeutice, de recuperare pentru pacienţii cu deficienţe musculare, hipotrofii şi mobilităţii articulare limitate, reintegrarea mai rapidă a pacienţilor. 

„Reabilităm complet corpul construit în anii 60, dar și extindem, cu două etaje, ambulatoriul de specialitate, pentru a face loc cabinetelor medicilor și sălilor de tratamente, cu tot cu vestiare. Facem și o intrare principal din exterior care să permită accesul cu targa și a persoanelor cu dizabilități.

Anul acesta, din bugetul local au fost alocați 125 milioane de lei în domeniul sănătății. În curând va fi finalizat și noul corp de clădire de la Spitalul de Copii Louis Țurcanu, pentru care ne așteptăm la o finanțare din PNRR în valoare de 12 milioane de euro pentru dotări. De asemenea, după aprobarea PNRR, vom putea demara licitația pentru lucrările de execuție la noua maternitate, un proiect evaluat la peste 70 milioane de euro.

Cu aceste noi investiții, cu investițiile pe care le pregătim în sistemul de sănătate, împreună vom putea să construim un sistem de sănătate care să răspundă nevoilor tuturor timișorenilor și vestului țării”, a spus primarul.

Sursa: Realitatea de Timis

Articolul precedent175 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-COV-2, în ultimele 24 de ore! Situația în fiecare județ!
Articolul următorCe cred românii despre lupta internă din PNL și cui dau cele mai multe șanse la șefia partidului