Curtea interioară de la Castelul Huniade, din Timişoara, va fi acoperită, astfel că spaţiul expoziţional va deveni mult mai generos, promite preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Alin Nica.

Liderul CJ Timiş a discutat zilele trecute această soluţie tehnică, detaliile pentru finalizarea lucrărilor precum şi continuarea lucrărilor la Palatul Baroc cu directorii celor două muzee, directorul Institutului Naţional pentru Patrimoniu, proiectantul pentru lucrarea de la Castelul Huniade şi cu fostul director al Direcţiei pentru Cultură şi Artă Timiş.

„Am fost nevoit şi să mediez disputele între proiectant şi INP, respectiv Comisia pentru monumente istorice de la nivelul Ministerului Culturii deoarece avem nevoie de obţinerea cât mai rapidă a avizelor pentru a putea accesa finanţări europene, astfel încât aceste două monumente istorice să redevină un motiv de mândrie pentru timişeni”, anunţă Alin Nica pe pagina sa de Facebook.

Sursa: Realitatea de Timis

Articolul precedentComunicat Detaco: Oameni-cheie din conducerea Romprest sunt vinovați de „criza gunoaielor” din sectorul 1
Articolul următorUn șofer de 97 de ani a lovit un pieton, după care a încercat să dispară de la locul accidentului